Baile 1 Mai


Strandul Venus

Strandul "Venus" este cel mai mare strand termal din statiunea Baile 1 Mai. In acest strand veti gasi 14 bazine din care : 1 bazin olimpic, un bazin cu trambuline, cea mai inalta trambulina avind inaltimea de 5 m, si un bazin mare trapezoidal cu o adancime in crestere. Bazinul cu trambulina este de forma rotunda si adancimea apei are 4 m. Mai sunt 2 bazine rotunde pentru copii cu adincimea de 0,5m. Chiar la intrare primele 8 bazine sunt in forma de floare. In strandul Venus gasiti chioscuri si terase cu alimente, bauturi alcolice, etc.

Lacul Peta

Lacul Peta este o rezervatie floristica formata dintr-un complex lacustru - 4 ha -, fiind singurul loc din Europa unde nufarul tropical creste in mod spontan. Acest lac nu ingheata niciodata datorita izvoarelor termale care il alimenteaza, a caror temperatura este de 30-40 grade C. In apa termala din paraul si lacul Peta traieste melcul " Melanopsis parreyssi ", ca si specia de nufar subtropical " Numphaea lotus thermalis " monument al naturii.

Rezervatia naturala piriul Peta

Baile 1 Mai este o statiune situata in mijlocul unui parc natural de stejari batrani. Aici se afla Rezervatia Naturala Paraul Peta. Rezervatia Naturala "Pâraul Peta" din Băile 1 Mai, adaposteste 3 specii naturale protejate: " Nymphaea Lotus Thermalis"  (varietate unica in Europa, relicva a erei tertiare), pestele " Rosioara lui Racovita ” (specie endemica, denumita dupa naturalistul roman Emil Racovita) si melcul " Melanopsis Parreyssi " (supravietuitor al erei glaciare). In apele calde ale Paraului Peta, care isi mentin constant o temperature de 26- 30 de grade Celsius, creste nufarul termal, singurul loc din lume unde vegeteaza in mod spontan aceasta specie declarata monument al naturii.  O alta curiozitate a locului este faptul ca aici broastele nu hiberneaza, oracaitul lor putand fi auzit si iarna.

Craterul Betfia

Obiectivul turistic cel mai atractiv din zona este Avenul Betfia sau, cum este numit de localnici, " Hudra Bradii ", parte integranta a unui sistem subteran mai vast, care in prezent este distrus in buna parte. Faunele fosile au fost descoperite in sedimentele acestei foste pesteri si in alte cateva puncte, unde s-au acumulat in asa numitele argile rosii sau " terra rosa ". Craterul se deschide sub o arcadă şi are o adancime verticală de aproximativ 60 m. In sălile subterane ale craterului işi găsesc adăpostul cateva specii ocrotite de lilieci.

Centrul de inchiriere ATV

Centrul de inchiriere " ATV " are sediul central in centrul statiunii " Baile Felix " si orele de plecare in traseu sunt : 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00. Durata unui traseu este de 1h si incepand de la data de 01.07 2006 toti clientii primesc un bonus de 30 min. (in total 1 h si 30 min.) Traseu : Se porneste prin padurea Felix, se ajunge la zona de manej " Il Cavallino " (calarie), dealurile Felixului, se admira panorama deosebita, se urca pana la rezervatia dealului " Somleu " (craterul de la Betfia) de unde se vede statiunea Felix si imprejurimile, se merge pe o pista de motocros, dupa care prin padurea Betfia se ajunge si se viziteaza statiunea " Baile 1 Mai " si de acolo se intoarce in statiunea " Baile Felix ". De asemenea se pot face si trasee la alegerea clientului. Pentru detalii sunati la tel: 0744.54.64.94 Tariful pentru un traseu este de 100 Ron. Este obligatoriu permis de conducere categoria B.

Baza Hipica

Baza hipica " Manej il Cavallino " a fost infiintata in anul 2005 luna iulie. Societate inregistrata cu numele " S.C. LEO & DAN " in loc. Haieu Nr. 164. Baza hipica este dotata cu o gama variata de cai dresati atat pentru incepatori cat si pentru maestri in arta echitatiei. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 9 ani au ponei dresati din rasa Shecland . Traseele sunt amenajate prin paduri si pajisti, in grupuri, cu insotitor. Traseele sunt calculate la un timp de 1 ora si 10 min. In interiorul manejului se pot organiza picnicuri, exista un chiosc cu bauturi racoritoare si produse preambalate, intr-un ambient natural. Pentru sezonul de iarna, se organizeaza si trasee cu sanii cu specific traditional.

Înapoi